Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Potuznik

9. 2. 2011 13:58
Díky všem diskutujícím

Díky všem za širokou diskuzi.

Zdá se, že jsem některé věci formuloval nejednoznačně, což bych rád tímto napravil. Nejsem tak špatný ekonom, jak to mlže vypadat a už vůbec nesrovnávám čistou hodinovou mzdu s platbou, kterou platím ať už autoservisu nebo uklízečce. Chtěl jsem tím jen říci to, že když z nemocnice odejdu a přijdu tak o příjem, ještě ušetřím: dům si uklidím sám, děti pohlídám sám a i ten volej v autě si dokážu vyměnit. Možná mi to bude trvat déle, ale ušetřím. A můžeme to postavit obráceně: proč mluvit o vydírání, je to moje svobodná volba nedělat za daných mizerných podmínek odbornou lékařskou práci, ale věnovat se úklidu a servisu auta. Ad absurdum, tu samou volbu mají všichni: uklízečky a mechanici z  autoservisu se mlžou věnovat lékařské profesi, uštří tak 30Kč nebo 90 Kč za poplatky, které všem tak hrozně vadí.

0 0
možnosti

Amanita phalloides erectus

9. 2. 2011 14:15
Re: Díky všem diskutujícím

proč ste tam teda vůbec dělal, vždyť ste vlastně prodělával?

Aha, vy ste ten lidumil. ;-D

0 0
možnosti

king2010

8. 2. 2011 20:40
Víte, možná jste dobrý lékař, ale za to ....

velmi špatný ekonom. Porovnáváte svůj čistý příjem s příjmen před zdaněním a nezbavený nákladů.  jen tak pro naši informaci . Kolik platíte za služební telefon , Kolik přispíváte z hrubé mzdy na osvětlení na pracovišti. Kolik přispíváte na vymalování pracovište. Jak se podílíte na platu uklížečky ?  Kolik Vás stojí pracovní oblečení ročně ? Určitě připlácíte ze své mzdy i na sanitku, benzím do sanítek a podobně. Pokud ne, tak prosím přestaňte srovnávat Vaší ČISTOU hodinovou nzdů s tím, co Vám účtuje kominák, servis Vašeho vozidla nebo kaděřnice. Místo přesčasů, přihlaště se do ekonomické poradny, pokud základy neučí na vysoké škole lékařské a předložte  pravdivý argument.

0 0
možnosti

villík

8. 2. 2011 17:23
Jj. ale nějak mě uniklo, s těma sazbama:

Au pair přeplácíte, to je Vaše věc. Úklidovou firmu jste si taky vybral pražskou.....

Teď  ta řemesla. Já jsem dosud netušil, že doktoři v nemocnici si platí ze svého nebo zprostředkovaně nájem operačního sálu,elektrickou energii, dopravu nemocných a k nemocným,  vytápění, účetního poradce, primáře, benzín.......

Vidíte a to všechno musí zaplatit ta hodinová sazba té nicky-automechanika zaměstnaného v servisu nebo podnikajícího na vlastní noze.

Račte prosím:

http://www.testyzucetnictvi.cz/slovnicek-ucetnich-pojmu.php?pojem=kalkulace

0 0
možnosti

Rájec

8. 2. 2011 16:01
Hodinové sazby? Argument pro hlupáky. Srovnání k ničemu.

Vážený pane Potužník. Dovolte abych se Vás ve vší slušnosti zeptal, zda jste si ve svých údajích nespletl stranu, ve které jste. Z článku usuzuji, že jste spíše v KSČSSD. Jedna ze základních maličkostí, která obvykle není zminována je, že stávající systém zdravotnictví je systém byrokratický. Tomu ale není pomoci. Vždy bude fungovat podle pravidel, která povedou k neefektivnosti. Je to systém socialistického přerozdělování, jemuž je korupce a zlodějina bytostně vlastní. Zároven je nereformovatelný. Není totïž na co. Jen na jinak nastavený byrokratický systém. To, co tedy podporujete, je možné označit za socialistickou perestrojku, s tím že jí zaplatí pacient. Pacient, který to zaplatí ale ze svých peněz nic nového než stávající korupci a zlodějinu nedostane. Reforma, nebo změna je ve změně systému. Pokuste se zamyslet nad tím, zda existuje alternativa k byrokratickému systému. Já si ji představuji ve svobodném trhu, svobodných lidech pacientech, soukromých pojištovnách atd. 

0 0
možnosti

tantemici

8. 2. 2011 15:02
Nevím, pane doktore.

Vcelku bych s vámi i souhlasila a chápu vaše argumenty. Jistě - ve zdravotnictví je mnoho co napravovat.

Jen mne na vás mrzí dvě věci - jednak jste (v jiném blogu, kdy reagujete na článek zástupkyně šéfredaktora zde - jméno si nepamatuji) napsal něco v tom smyslu, že nevíte nic o úplatcích ve zdravotnictví - že vám osobně nikdy nikdo nic nedal (vážně??? - ani tu obligátní flašku?) Víte, já jen ze své rodiny znám několik příkladů, kdy si doktoři o úplatek přímo řekli. A ne o tu flašku. O desetitisíce. Porod, operace kolena...

Za druhé jste mne dnes zde rozhodil svým pokusem velmi podivně upravit smysl hesla DO - Náš Exodus - váš exitus. To jste myslel vážně, že jeho smyslem je obava doktorů, že pakliže neodejdou, že umřou jejich rodiny???  To je od vás velmi trapné - nezlobte se.

0 0
možnosti

varix

8. 2. 2011 14:56
Náš exodus,Váš exitus?

To se mi nějak nemá stejný význam s Vaším tvrzením "my odcházíme, protože jinak tu exneme"!

Je pravda, že v porovnání se západem jsou naši doktoři odměňováni hůře a že by si zasloužili více. V tom s Vámi mohu souhlasit. Ale že by ty Vaše platy byly na živoření v bídě, to už, pane doktore, poněkud přeháníte! Podívám-li se např. na Vašeho odborového předáka, doktora Volemana, tak se nezdá, že by trpěl nedostatkem!

Chtělo by to trochu návrat do reality! Víte vůbec o tom, že naprostá většina lidí v této zemi musí vyžít s menším platem než máte Vy jen za práci v nemocnici! A někteří dokonce s mnohem menším! Víte Vy vůbec o tom, že pro některé lidi je částka, o které doktor Koubek¨pohrdlivě prohlásil, že je to nic(!), běžný měsíční příjem?

0 0
možnosti

varix

8. 2. 2011 14:58
Re: Náš exodus,Váš exitus?

"se mi" si škrtněte! Sorry, error!

0 0
možnosti

Dr No

8. 2. 2011 14:37
Když mluvíte třeba o tom plýtvání -

Jistě, že ve zdravotnictví se ve velkém krade (jako všude, kde ruka úředníka rozděluje cizí peníze), ale na tomto plýtvání mají podíl i sami lékaři. Oni to možná sami nevidí, ale bez nich by se těžko dala provozovat zbytečná obložnost lůžek v nemocnicích, zbytečná duplicitní vyšetření a úkony, které vůbec nesměřují k zlepšení zdraví pacienta, ale jen k vyššímu čerpání prostředků z pojišťovny (konkrétně třeba u nevyléčitelných onkologických pacientů). Také předepisování léků má často motivaci spíš v provizi od dodavatele než v zájmu o zdraví pacienta. A to nemluvím o praktikách (nejspíš většiny) soukromých lékařů, kteří si příjmy vylepšují vykazováním neprovedených, nebo formálních úkonů. Tohle všechno v součtu ubírá velkou část prostředků, které my zaplatíme na zdravotní dani a z nichž jdou i mzdy zdravotnického personálu.

0 0
možnosti

Amanita phalloides erectus

8. 2. 2011 14:33
***

já ve značkovém servisu platím 440 Kč/hod a nemyslím si, že to platím tomu kdo se mi hrabal v autě.

0 0
možnosti

tombry

8. 2. 2011 14:35
Re: ***

Když už jsme u toho, tak spousta automechaniků je OSVČ a dělá u sebe doma v garáži.

0 0
možnosti

dýmka

8. 2. 2011 14:32
Považuji

Váš názor za racionální a vcelku umírněný. Jen to, že 9 měsíců je dost dlouhá doba na řešení jaksi nesedí; tato vláda dostala důvěru až na přelomu července a srpna. Provedení opatření, kterými by se zajistilo "přesunutí" penez v rámci zdravotnictví na platy lékařů se ale nedá ani za těch 9 měsíců realizovat. Ostatně sami konkrétní lékaři často vědí, kde se plýtvá a mnohdy z toho profitují (farmaceutickými firmami prolobované drahé medikamenty).  

Ovšem forma zvolená odborovými bossy a heslo "Náš exodus, váš exitus" hovoří za vše.

Absolutně nerozumím tomu, jak ve zdravotnictví putují peníze. Ale dnes se situace posunula až do bodu, kdy jde už jenom o 500 milionů (pro ostatní zdravotníky "na úkor" lékařů).

Myslíte si, že si všichni lékaři zaslouží přidat? Já znám, naštěstí, zatím poměrně málo lékařů tak, abych je mohl hodnoti. Ale i mezi těmi se najdou takoví, kteří si nezaslouží ani to, co už berou. Ostatně jako ve všech oborech a profesích. 

0 0
možnosti

jjezekj

8. 2. 2011 14:30
Člen Svobodných ?

No toto. Podívej se doktůrku na průměrnou mzdu v ČR, na kterou ovšem většina lidí nedosáhne a přesto z ní živí rodinu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2349x
Lékař a konzultant pro klinický výzkum, bývalý člen strany Svobodní. Vzorný manžel a pyšný otec čtyř skvělých dětí.

Seznam rubrik