Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Indi.HK

8. 2. 2011 14:27
To máte tak ...

... kdyby jste se líp učil, mohl jste dnes dělat automechanika, uklizečku, nebo paní na hlídání. Na automechanika asi nemáte kvalifikaci. Na uklízečku a paní na hlídání odvahu. Nikdo Vám určtě nebrání tyto profese vykonávat a brát za to "nekřesťanský prachy".

0 0
možnosti
LI

Lino Inventura

8. 2. 2011 14:42
Re: To máte tak ...

Nebýt těch pravopisných chyb, málem jsem Vás považoval za pana prezidenta:-) Názory máte podobné- on se nechal v 90. letech slyšet, že pokud se lékařům nelíbí, kolik berou, ať jdou dělat taxíkáře - vydělají si víc;-D

0 0
možnosti
AP

AntonínP

8. 2. 2011 14:19
DO

Opět účelově porovnáváte jablka z hruškami a vydáváte to za důkaz. Konkrétně, již tolikrát omílané hodinové sazby, kdy srovnáváte 130/hod. čisté s tržbou. Víte, kolik trží nemocnice za hodinu práce doktora (osobně bych tipoval okolo 900 - 1000 Kč za hodinu). A vaše dezinformace jdou dál. Říkáte, že stejnou sumu platíte i uklízečce (vynechám, kde ze svého nuzného platu berete na uklízečku;-D). Předpokládám, že mluvíte opět v čistém, tedy, že za ni odvádíte daně a odvody, jako to dělá zaměstnavatel u vás, kupujete jí všechny potřeby a materiál. Totéž automechanik (je zvláštní, jak automechanici leží některým doktorům v žaludku).

Jsem pro, mějte víc - v pohyblivé složce mzdy Bude vydělávat nemocnice a vy budete dobře pracovat, vydělejte si. Bude nemocnice v mínusu, bude potřebovat dotace zřizovatele, nebudete dobře pracovat - i současná mzda je příliš.

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

8. 2. 2011 14:18
Pane doktore,

můžete tedy prozradit, kdo říká "náš exodus, váš exitus"?

Píšete, že uklízečka a paní na hlídání stojí hodinově víc než vy, ale, ptám se, ony snad uklízejí a hlídají osm hodin denně? Ta uklízečka k vám musí přijet, udělat svou práci a případně se pak zase přesouvat jinam. Tento čas placený nemá.

Srovnávat vaši mzdu s fakturou za čištění kotle je, slušně řečeno, poněkud nedůstojné inteligentního člověka. Vy si snad ze své mzdy platíte pronájem ambulance, zdravotnický materiál a nástroje a platíte si přesun mezi ambulancí a oddělením? Tento argument není hoden vysokoškolského diplomu.

0 0
možnosti
APE

Amanita phalloides erectus

8. 2. 2011 14:11
***

Nechápu, jak mohou tedy své rodiny uživit lidé s platem blízkým minimálnímu.

0 0
možnosti
JS

jiruna

8. 2. 2011 14:04
Milí lékaři

až se budete chtít srovnávat s autoservisem, tak si budete muset pořídit nemocnici a veškeré vybavení, které zatím pořizuje stát z plateb pojištěnců. A až budou tyto statky Vaše, tak potom srovnávejte hodinovou mzdu. Zatím jste jenom nájemní zaměstnanci, stejně jako ten mechanik, který z částky účtované servisem obdrží jen zlomek. Používáte drahé zařízení pořízené státem, které poskytujete převážně svým známým /kulichům jak výstižně uvedl ředitel Motola/ inkasujete platby v hotovosti do kapsy a pořád nemáte dost. Ani se nedivím anesteziologům, že jich nejvíc remcá, ti totiž obálky nedostávají. Pacient v limbu jim prachy těžko dá. A v nemocnici solidarita mezi doktory není jako v hospodě, kde se o tringelty dělí. Jen se obávám, že vláda nevyužije této situace k celkové reformě zdravotnictví, kde bude jasně dáno co za kolik pacient dostane, na co má jasně ze svého pojištění nárok a za co si musí zaplatit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2349x
Lékař a konzultant pro klinický výzkum, bývalý člen strany Svobodní. Vzorný manžel a pyšný otec čtyř skvělých dětí.

Seznam rubrik