Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

... si neodpustím: a domlouvám si vyšetření neurology a magnetickou rezonanci mozku. mi nechtějí udělat mag.rez. ani na bolavé rameno, se kterým nemohu už půl roku pohnout. kolik lidí s covidem má nárok na takové vyšetření? zero! ovšem když už - co má neurologické vyšetření a magnetická rezonance ukázat? co od ní čekat? mohl byste prosím rozvést tento směr? protože o přiznacích se píše hodně, o různých následných dopadech samozřejmě jen spekulace, protože covid je s námi sotva pár měsíců. ale co vy, co by doktor, očekáváte od mag.rezonance, to by mě zajímalo. děkuju. srst

0 0
možnosti

Pekny clanek, preji pevne zdravi do budoucna

1 0
možnosti

Podle vseho nas ceka napinavy podzim...

Kazdopadne diky za popis prubehu i odborne odkazy!

2 0
možnosti

Já moc nerozumím větě: "Srdce napadá koronarovirus ve 20% infikovaných, u kterých výrazně zvyšuji riziko úmrtí – až na 51%!!"

Jak se došlo k těmto číslům? Znamená to že pětina všech pozitivních co jich od března máme, má dnes trvalé změny na srdci a polovina z té pětiny zemřela? To mi nějak nevychází s uváděným číslem zemřelých...

Nebo, můžete to nějak dovysvětlit? Děkuji.

Jinak článek se mi líbí, je věcný a informativní..

1 0
možnosti

Ta nemoc opravdu není nic co bych si přál zažít ještě jednou .. chtěl bych se autora blogu zeptat z které věštecké koule vyvěštil to , že by člověk měl být po prodělané nemoci imunní pouhé 3 měsíce ? To se mi nějak nezdá, z jiných zdrojů jsem načerpal daleko optimističtější údaje ..

0 0
možnosti
Foto

věštecká koule? jen volně dostupné vědecké články na internetu. 2-3 měsíce se uvádí nejčastěji, ale nevylučuji, že jiné zdroje mají jiná data. Nejsem imunolog, tak odkazuji na https://www.livescience.com/covid-19-immunity.html

tam se uvádí, že jediné, co můžeme 100% garantovat, že člověk neonemocní během prvních 14 dnů po vyléčení.... ;-(

1 0
možnosti

https://www.iceagenow.info/the-jury-is-in-on-hydroxychloroquine-it-saves-lives-video/

https://www.youtube.com/watch?v=0JeCY_ootXc&t=4s

Posílám dvě videa, kde v Austrálii na začátku nemoci pacienti měli možnost užívat hydroxy... se zinkem.

0 0
možnosti

I18v77a43n61a 63L40a74n71c89e

16. 9. 2020 23:49

Poslouchala jsem zprávy z Australie, studie prokázaly, že hydroxychloroquine podávaný se zinkem v začátcích nemoci je lék proti covid19. Myslím si, že zrovna Lancet, neuváděl správné udaje o hydroxychloroquinu pro pacienty s covid 19.

0 0
možnosti
Foto

psal jsem to už do dikuse k Vašemu blogu. Hydroxychlorochin tlumí imunitní odpověď. což neznamená, že u těžkých případů nemůže pomoci.

0 0
možnosti

Já zírám! Vy jste negativní a přesto jste naplno nemocný. Kde je podle Vás chyba? Nám dnes končí desátý den karantény, zítra jdeme na druhý test. První byl negativní. Že jsme byli v kontaktu s pozitivním člověkem (příbuzným) nám volala hygiena minulý týden. Nemáme žádné příznaky, pouze ten pozitivní příbuzný si stěžuje, že ztratil přechodně čich. Nebýt toho telefonátu, nic bychom netušili.

Ta rezonance - to je fakt dobrej nápad!

0 0
možnosti
Foto

chyba je ve 100% spoléhání se na testy se sensitivitou 70% a specificitou 95%, viz první blok. poznámku o rezonanci nechápu.

0 0
možnosti
Foto

Kdybyste se od jara krmil vitaminem C (1000mg s pozvolným uvolňováním), přidal něco dalšího na posílení imunity a shodil Vaši nadváhu, tak byste to přečkal lépe.

Otec byl zubař a ten v chřipkovém období vždy C fasoval. A přečkal zdráv.

0 0
možnosti
Foto

Autor je lékař a konzultant pro klinický výzkum. Přesně na takové rady, jako je ta Vaše, čeká ;-D

6 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2349x
Lékař a konzultant pro klinický výzkum, bývalý člen strany Svobodní. Vzorný manžel a pyšný otec čtyř skvělých dětí.

Seznam rubrik