Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lino Inventura

9. 2. 2011 16:42
Ale on to pan prezident

tehdy s těmi taxikáři skutečně řekl zcela vážně:-) Víte pane kolego, v mnohém s vámi souhlasím i když jako lékař "soukromý" řeším trochu jiné věci. Na kampani DO mi vadí ta halasnost- každý má přece právo odejít kamkoli, kde o něj mají zájem a kde to, co umí, lépe finančně ohodnotí- jen by kolem sebe neměl nahlas troubit, že děkuje a vyhrožovat stylem uvidíte, co se vám stane, až odejdu- to je docela nechutné. Kdo chce, ať po zralé úvaze odejde- ale bez rámusu, prosím. A perličku nakonec- mám už velmi dospělé potomky a když se kdysi syn blížil maturitě a já nesměle špitl co medicina, pobaveně se na mě podíval a říká tati, jen blázen se v tomhle státě může živit zdravotnictvím, a to já rozhodně nejsem. Ano- on není a já jím stejně zůstal:-)

0 0
možnosti

Petr Potuznik

9. 2. 2011 20:36
Re: Ale on to pan prezident

Nepochybuji o tom, že to pan president myslel vážně.

A jako, že si pana presidenta vážím, beru ho jako svého prezidenta a s 90% jeho názorů souhlasím. Těch 10% je zdravotnictví. Kdykoliv na něj dojde, je pan president zcela mimo realitu. Nevím, ale domnívám se, že někde v minulost bude nějaká špatná osobní zkušenost s lékaři nebo s nemocnicí, a z toho jeho averze k lékařům pramení. David Rath, Kubek a Engel také nepochybně přispěli k negativní reakci, a tak nemá cenu výroky pana presidenta vůči lékařům komentovat.

Soukromá ambulance je řešení, ale je to přece jen trochu jiná medicina. Nicméně držím palce, ať se Vám daří a máte spokojené a uzdravené pacienty. O tom, že jako úspěšný ambulantní lékař si venku také vydělate řádově více nepochybně víte.

K Vašemu synovi: to je škoda. Neznám hezčí povolání než je povolání lékaře. A neměnil bych, i když to učení bylo děsivé. Věděl jsem do čeho jdu, maminka je lékařka, a dceři (nyní 2.ročník LF UK) jsem to rozhodně nerozmlouval.

0 0
možnosti

portika

9. 2. 2011 16:05
Co je moc...

Popravdě ze začátku jsem držela doktorům palce. Ono se totiž hezky mluví o Hippokratově přísaze atd., ale přeci jen jde o lidi, kteří vykonávají kvalifikovanou práci, museli na ni dost dlouho studovat a mají dost velkou zodpovědnost za málo peněz. A rozhodně se necítím jako rukojmí. Na druhou stranu nemůžou čekat, že vláda má na to, aby splnila všechny jejich požadavky. A v okamžiku, kdy se o to vláda snaží a udělala již několik kroků, musí i oni někam ustoupit. Udělat jistý kompromis. Takže začátek této akce chápu, a teď jen smekám klobouk před těmi, kteří stahují v tomto okamžiku své výpovědi a nesnaží se najít další peníze tam, kde prostě nejsou.

0 0
možnosti

DADAnce

9. 2. 2011 23:51
Re: Co je moc...

ale oni nechtěli další peníze od vlády... Chtěli peníze z rezerv, které jsou v systému. Z peněz, které jinak vyletí komínem nebo přistanou v něčích kapsách formou provizí, předražení,... Ministr i premiér napřed slíbili 2miliardy (oproti 3 požadovaným), pak si náhle (po 4 dnech) vzpomněli na sestřičky! Podle hesla "rozděl a panuj". Taky by to chtělo systémově zakotvit, ne nechat na slibech a doporučeních ředitelům nemocnic. Třeba ministr školství zvládl úpravu mzdových tarifů bleskurychle.

0 0
možnosti

AntonínP

9. 2. 2011 15:59
Souhlasím s vámi, že

možnost, jak ukončit DO s čistým štítem byla přijmout 1,5 mld (z těch 2), slušně poděkovat a říct, že LOK a ČLK věří, že v rámci reformy se dořeší zbytek (i když asi nikdy k plné spokojenosti).

Takto svým postupem LOK a ČLK zablokoval možnost slušné a férové dohody.

0 0
možnosti

bakules

9. 2. 2011 15:54
na něco jste pozapoměl

doufám že taky odejdou neschopní a špatní lékaři nejen manažeři

0 0
možnosti

HankaUl

9. 2. 2011 16:01
Re: na něco jste pozapoměl

R^R^R^ vzal jste mi to z klábosnice

0 0
možnosti

Křišťálová briketa dnes

9. 2. 2011 15:52
Konečně rozumný lékař

karma pane doktore

0 0
možnosti

dampfer

9. 2. 2011 15:38
A tak asi

lékař má za hodinu cca 300 Kč, v servisu mi účtovali za hod práce 550,- Kč. Malíř pokojů-tovaryš si účtoval 350,- Kč. Tudíž lékaři mají pravdu, že jsou podhodnoceni, a mladí pak mají velmi až neskutečně ztížený prostor k vykonání aprobace.

Vždycky to ti horší lépe přežijí a špatným managerům odejít nikdo nepřikáže.

Ovšem poslouchat soudruha Kubka a Engela je nad mé síly, ty bych s rozběhem a špičatou botou........

0 0
možnosti

KOLDAK

9. 2. 2011 15:41
Re: A tak asi

Jemně bych podotknul, že ač si v servisu účtovali 550 Kč za hodinu, ten opravář, co se vám v autě vrtal, dostal jen zlomek té sumy. Sečítat jablka s hruškama mi nepřipadá příliš čestné

0 0
možnosti

grafik

9. 2. 2011 15:38
Vážený pane Potužníku

Vážený pane Potužníku

rozhodujte se prosím sám za sebe a mne do toho netahejte. Je mi úplně jedno, jestli se rozhodnete pracovat jako lékař, nebo taxíkář. Všichni máme nějaké podmínky a podle toho každý z nás musí volit co je pro něj přínosné. Ale opravdu nemusím být o Vašem odchodu ať už kamkoliv, informován soustavně několik měsíců v hlavních zprávách. Prostě pane Potužníku prosím Vás, opravdu prosím, konečně někam odejděte a hlavně o tom nikomu neříkejte... Děkuji.

0 0
možnosti

DADAnce

9. 2. 2011 23:42
Re: Vážený pane Potužníku

Ale to už dělají léta absolventi medicíny.. mizí tam, kde jim nabízejí lepší podmínky. Nejen platové, ale třeba systém dalšího vzdělávání, který je tady po vylepšení paní Juráskové na mašli. Nevím jak vás, mě to docela znepokojovalo. Ráda bych, aby nám tu nějací doktoři zbyli ( tedy nejen ti práv z Plzně).

0 0
možnosti

laduk

9. 2. 2011 15:37
hm...

Pokud jste dal výpověď, nebuďte směšný a už se nevracejte.

0 0
možnosti

Mirkov

9. 2. 2011 15:17
Pochybuji

Máte samozřejmně právo pracovat kde chcete a jak chcete a nikdo vás nemůže z ničeho obvinit, pokud odejdete z nemocnice. Vydíráním se dá ale zcela určitě nazvat organizovanost takového kroku a očekávaný výsledek. Nevěřím, že cca 4 000 lékařů zůstane v domácnosti nebo půjde dělat nekvalifikovanou práci za třetinový plat. Čekáte, že nezbude nic jiného, než platy zvednout a splnit další problematické požadavky LOK. Dále mne zaujala možnost lékařů vyhnout se placení regulačních poplatků, jak jinak si vysvětlit vaši poznámku, že můžeme ušetřit 30,- nebo 90,- Kč pokud se budeme profesionálně věnovat léčení. A vyhrožováním kolegům, kteří se k akci nepřipojili a hozením ostatních zdravotníků přes palubu vám jistě u veřejnosti také body nepřinese. Na druhou stranu nepochybuji o neúnosnosti situace ve zdravotnictví a nevím jak by měl vypadat účinný protest, ale pochybuji o tomto způsobu.

0 0
možnosti

DADAnce

9. 2. 2011 23:35
Re: Pochybuji

No, leckde lékaři stávkují - v řádu týdnů. V Británii stávkovali i hasiči (u nás ze zákona nemůžou). Leccos shořelo, pár lidí přišlo  o život. Kupodivu, britská veřejnost uvyklá demokracii se nezlobila na hasiče...

0 0
možnosti

vmt

9. 2. 2011 15:13
Pne Potužníku,

Až do přečtení Vašeho článku jsem byla rozhodnuta, že budu v příštích volbách volit SSO. Teď už si tím nejsem tak jistá. Vždyť Vy jste typický socan ne li komouš. Děláte Svobodným ostudu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2349x
Lékař a konzultant pro klinický výzkum, bývalý člen strany Svobodní. Vzorný manžel a pyšný otec čtyř skvělých dětí.

Seznam rubrik